وبلاگicon
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

صنایع دستی و محجصولات ارگانیک گیوه آی آر

موسسه فرهنگی ادبی نسیم فرهنگ هورامان رسما افتتاح شد+ عکس

خبرگزاری نودشه

به نقل از سلام پاوه

1

مراسم افتتاحیه اولین موسسه فرهنگی ادبی پاوه در سالروز گرامی داشت روز سعدی شیرازی شاعر بزرگ ایران زمین با حضور پرشور ادیبان و فرهنگ دوستدان و فرهنگیان شهرستان پاوه برگزار شد.

مراسم افتتاحیه موسسه فرهنگی ادبی نسیم فرهنگ هورامان با حضور ادیبان ، شاعران ، فعالان فرهنگی و هنری ، مسئولین ، و علاقمندان به فرهنگ و ادب و هنر در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با شکوه خاصی برگزار شد.

مراسم افتتاحیه موسسه فرهنگی ادبی نسیم فرهنگ هورامان با حضور ادیبان ، شاعران ، فعالان فرهنگی و هنری ، مسئولین ، و علاقمندان به فرهنگ و ادب و هنر در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با شکوه خاصی برگزار شد.

در این مراسم فرهنگی در ابتدای برنامه و با حضور امام جمعه فرهنگی شهر پاوه حاج ماموستا ملا قادر قادری مکان و دفتر این موسسه افتتاح شد سپس برنامه با تلاوت قران کریم و نواخته شدن سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران شروع شد.

افتتاحیه موسسه نسیم فرهنگ هورامان

مجری نام آشنا ، شاعر و نویسنده دیارمان کاک هادی سپنجی همانند همیشه باشور و هیجان زیبا و خاصی اجرا کننده و معرفی کننده برنامه های این مراسم بود .

مجری نام آشنا ، شاعر و نویسنده دیارمان کاک هادی سپنجی همانند همیشه باشور و هیجان زیبا و خاصی اجرا کننده و معرفی کننده برنامه های این مراسم بود .

هادی سپنجی

پخش کلیپ خاطره انگیزی از شعرای نام آشنای دیارمان همچون مرحوم یوسف رسول آبادی و باقی صفاری و… فضای مجلس را دگرگون کرد.

یوسف رسول آبادی

دکتر محمودی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای راه اندازی این موسسه در حقیقت تلاش بسیاری نموده بود در جایگاه سخنران قرار گرفت و به ایراد سخنانی کوتاه و خیر مقدم پرداخت .
وی ضمن عرض تبریک سالروز بزرگداشت شیخ اجل و استاد سخن سعدی شیراری از حضور ارزشمند همه دلسوزان و دوستداران فرهنگ و ادب و هنر تقدیر و تشکردکترهدایت محمودینمودند.
ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فلسفه وجودی انجمنهای مردم نهاد را در عصر پرتلاطم تغییر و تحول کنونی پل ارتباط دولت و ملت و بازوی توانمندی در حوزه اندیشه و عمل خواند.

وی بصورت مختصر به نقش اثرگذار موسسات غیردولتی درسطح جهان از جمله کشورهایی چون کنیا بنگلادش و ایران در زمینه های مختلف بهداشتی، اقتصادی و آموزشی اشاره نموده و موسسه فرهنگی ادبی نسیم فرهنگ هورامان را هم در راستای همین رسالت دانست.

دکتر محمودی هدف غایی و نهایی همه نهادها و در یک کلام نوع بشر را عبادت خدای متعال دانسته و یکی از ابعاد این عبادت را تلاش در جهت تعالی اخلاق در جامعه دانست چیزی که پیامبر اسلام آنرا هدف اصلی رسالتش میداند.
وی با اشاره به کلام گوهربار رهبر معظم انقلاب مبنی بر عملکرد باغبان گونه همه مدیران و فعالان فرهنگی اضافه نمود که باید بهترین بذرهای فرهنگی را در بهترین زمان و مکان موجود کاشته آبیاری کرده تا ثمره مطلوب آن به کام همگان خوش آید و اذعان کرد که اگر اینگونه عمل کنیم همه آسیبها و فتنه ها را میتوانیم بموقع تشخیص ،قرنطینه و جامعه را در مقابلشان واکسینه نماییم.

ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن درخواست همکاری صمیمانه همه مردم،رمز موفقیت و پیروزی را در همدلی و همزبانی دانست.

سپس ابراهیم شمس مدیرعامل موسسه فرهنگی ادبی نسیم فرهنگ هورامان ضمن خیر مقدم و تبریک بزرگداشت روز سعدی به ایراد سخنانی پرداخت و گفت : بی ابراهیم شمسشک بالاترین و والاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت اساسی دارد فرهنگ آن جامعه است.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری است گفت : فرهنگ مایه‌ى اصلى هویت ملتهاست. فرهنگ یک ملت است که مى‌تواند آن ملت را پیشرفته، عزیز، توانا، عالم، فناور، نوآور و داراى آبروى جهانى کنددر واقع فرهنگ، شناسنامه‌ى دستجمعى یک ملت است.

ابراهیم شمش با یاد کردن از چهرهای درخشان ادبیات هورامان گفت : اساتیدی همچون مرحوم محمد یوسف رسول آبادی ،مرحوم غازی خلیلی مرحوم باقی صفاری و پیشکسوتان گرانقدر آقایان محمدرشید امینی ، مؤمن یزدانبخش ،ماموسا ملا مومن نوری،  هادی سپنجی ، باقی شفیعی ، فریدون بهرامی هیچگاه نگذاشتند چراغ ادب در این شهر خاموش شود.

وی ادامه داد و افزود : اگر در آن سالها این پنج شش نفر  بیش از هر کس دغدغه ادبیات کردی و هورامی را داشتند ، بحمدالله امروز بیش از صد نفر در این عرصه مشغول به قلم فرسایی هستند .

مدیرعامل موسسه فرهنگی نسیم فرهنگ هورامان اظهار کرد : همه ما خلاء فرهنگی ناشی از عدم وجود انجمنهای ادبی و موسسات فرهنگی را در سالهای اخیر در شهر پاوه مشاهده کردیم. شهرهای همجوار هر یک دارای چندین موسسه و انجمن بودند و  فعالیتهای مختلف و همایشها و کنگره های فراوان در اطراف و اکناف ما برگزار می شد و پاوه سالها در حسرت یک مؤسسه و انجمن  ادبی تا رسالت فرهنگی خود را به انجام برساند .

وی ادامه داد و افزود :با وجود خلاء های گسترده این بدان معنا نبود که هیچ کاری صورت نگرفته است . ما در سالهای اخیر شاهد کارهای تقریبا خوبی بودیم کنگره هورامان شناسی در پاوه ، بزرگداشت حاجی ماموسا احمددر نودشه  ، همایش کوسه هجیج در روستای هجیج  ، همایش داستان کوتاه هورامی در نودشه  و چندین مراسم شب شعر و عصری با شعر که حاصل زحمات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالان فرهنگی بود .

ایراهیم شمس افزود : بنده معتقدم علیرغم تمام حرف و حدیثها گفته شده ، فضای فرهنگی در شهرستان پاوه ایده آل است . فضای مجازی نقش بارزی در ارائه خدمات فرهنگی ایفا نموده است. وجود وبلاگهای متعدد فرهنگی و ادبی از جمله وبلاگ دایره المعارف هورامان و سایت دانشنامه هورامان که دایره المعارفی در ابعاد8مگسترده هورامان شناسی است و همچنین سایتهای سلام پاوه ، پاوه پرس ، هزار ماسوله و دنگی نوریاو  در گذشته ای نه چندان دور سایت کومه کال که روزانه هزاران بازدید کننده دارند کمک فراوانی به پویایی فرهنگی این سامان  نموده اند .  با این وجود نبود یک مرکز فرهنگی که هماهنگ کننده فعالیتهای فعالان فرهنگی باشد همیشه ملموس بوده است .

ابراهیم شمس با اشاره به پروسه طاقت فرسای ثبت موسسه گفت:  به عنوان یکی از فعالان فرهنگی این شهرستان که بیش از بیست سال در این عرصه فعالیت می نمایم ، همیشه این دغدغه را داشتم و غمگین بودم از اینکه چرا پاوه فاقد یک انجمن است. تقریبا 19 ماه پیش به اداره ارشاد مراجعه و تقاضای تاسیس انجمن ادبی را نمودم . اگر چه در یک پروسه زمانی دراز مدت افتادم اما هیچگاه دلسرد نشدم . تا اینکه با همراهی دوستان  موفق شدیم در روزهای پایانی سال 1393 موسسه فرهنگی به نام نسیم فرهنگ هورامان را به ثبت برسانیم .

وی سپس ضمن معرفی اعضای هیئت موسس و تشکر از همراهی این عزیزان گفت:  عزیزان مؤسسه نسیم فرهنگ هورامان یک مؤسسه مردم نهاد است که در اجرای برنامه های متنوع فرهنگی  مطابق با فرهنگ، آداب و رسوم منطقه با هدف تقویت حوزه فرهنگ با مشارکت حداکثری شاعران و نویسندگان و اصحاب قلم پا به میدان نهاده است . این مؤسسه برای پیشبرد اهداف خود نیاز به کمکهای معنوی و مالی دارد .از همه فرهنگ دوستان می خواهیم ما را در این رسالت یار و یاور باشند .

ابراهیم شمس در پایان ضمن تشکر مجدد از حضور و همراهی حاضران درسالن از مساعی امام جمعه محترم و بزرگوار و فرهنگی شهرمان که براستی حضور ایشان در هر عرصه ای منشاء خیر و برکت است تشکر و قدردانی نمود و گفت : ایشان اولین شخصی بودند که از این اتفاق استقبال نمودند و ضمن حمایت معنوی و همه جانبه از موسسه ، مبلغی را نیز به موسسه کمک کردند.

در ادامه برنامه دو کودک از شاگردان آقای فتح اله رضایی نویسنده خوش ذوق به قرائت دو شعر زیبادر وصف و توجه به والدین مادر و پدر پرداختند که بسیار مورد توجه حاضران در سالن قرار گرفت نادیا کرمی و رویا رضایی با زبان شیرین هورامی به قرائت این اشعار زیبای آقای رضایی پرداختند.

خواندن شعر 1

فتح اله رضایی

 سپس حاج موستا ملا قادر قادری در سخنانی کوتاهی ضمن تبریک افتتاح این موسسه فرهنگی به ایراد سخنانی پرداخت که در ادامه متن این سخنرانی منتشر می شود.

ماموستا قادری

سپس در ادامه برنامه فرزاد امینی و سعدی احمدی از هنرمندان بومی به اجرای موسیقی منحصر به فرد منطقه هورامان پرداختند و فضای سالن را روح تازه ای بخشیدند

سعدی و فرزاد

حبیب اله مستوفی یکی دیگر از سخنرانان برنامه بود که در سخنانی جذاب و بسیار ادیبانه حاضران در محفل را مجذوب سخنانش کرد.

وی در سخنانی تحت عنوان از نسیم بهاری تا نسیم فرهنگی به تفاوت و تشابه این دو نسیم  پرداختو گفت :بخشش یکسان و عبور بی مطالبه و بدون چشم داشت راحبیب اله مستوفی ویژگی مشترک این دونسیم دانست و افزود که ظاهر نوازی نسیم طبیعت و باطن نوازی نسیم فرهنگی آنها را از یکدیگر متمایز میکند.

خواستگاههای فرهنگ هورامان بخش دیگری از سخنان آقای مستوفی بود که در این قسمت به 5 مورد زبان و ادبیات،آیین و دین،معیشت و اقتصاد،تاریخ و رویداد و پیرامون جغرافیای منطق هورامان اشاره نمودند.

وی همچنین به عدم کارائی مدیریت چوپانی در امور فرهنگی و لزوم به کارگیری مدیریت باغبانی و فراهم نمودن شرایط برای فعالیت های فرهنگی فردی و گروهی بخش دیگری از سخنان ایشان بود.

 شایان ذکر است متن کامل سخنرانی آقای مستوفی در این پایگاه خبری تحلیلی منتشر خواهد.

سپس در ادامه برنامه این بار برای اولین بار گروهی از هنرمندان خانه موسیقی پاوه به اجرای موسیقی پاپ پرداختند که جای تقدیر و تشکر را این گروه و هنرمند پیمان حسن زاده دارد.

دو آهنگ زیبای کردی با تنظیم و آهنگسازی سعید شمس و سرپرستی پیمان حسن زاده به زیبایی هرچه تمام تر اجرا شد .

موسیقی

 صدا برداری این برنامه که با زحمات آقایان فرزام لطفی و پوریا فتاحی بود با کیفیت بسیار خوبی انجام شد که در نوع خود عالی بود.

پایان بخش برنامه سخنان پیشکسوت عرصه فرهنگ و ادب کاک محمد رشید امینی بود که با سخنان دلسوزانه خود گرما بخش محفل فرهنگی جلسه شدند.

حاضران در سالن بعد از برنامه از نمایشگاه کتاب که به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شده بود بازدید کردند.

نمایشگاه کتاب

 

پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه : حضور چهرهای فرهنگی از شهرهای پاوه ، روانسر ، نودشه ، نوسود ، باینگان و…و حضور تنی چند از خانوده های نویسندگان به نام هورامان مرحوم یوسف رسول آبادی و غازی خلیلی و…از نکات برجسته این برنامه بود همچنین حضور نویسندگان نام آشنای هورامان و در کنار ان جوانان تحصیل کرده و صاحبنظر ، حضور بانوان گرامی بخصوص نویسندگانی همچون خانم فریبا اسماعیلی و مریم محمد کریمی و…. سرآغاز فعالیت مثبت و سازنده ای را در عرصه ادب و فرهنگ خبر می دهد که نوید بخش روزهای زیبا و درخشان فرهنگی شهرستان می باشد.



چاپ این صفحه
websaite nowdeshehcloop.ir

جستجوگر گوگل؛لطفا عبارت را وارد کنید
بسم الله الرحمن الرحیم خیر به ده سه رو چه ماما

نویسندگان ومشاوران